Project – ‘Bijzonder Gewoon’

In april 2018 heb ik mijn ‘365 dagen project’ afgerond, waarvan ik dagelijks een foto poste op mijn Instragram. Op documentaire wijze dagelijks bezig zijn en momenten van mijn gezin vastleggen was ontzettend intensief maar zo ongelooflijk mooi en waardevol. Het heeft mij de geleerd om extra te genieten van alle kleine momenten die dagelijks in mijn gezin gebeuren.
Tijdens dit project (april 2017 – april 2018) ben ik voor Ruth Fotografie ‘Life as it is’ reportage gaan maken van een halve of hele dag. Dit is, vind ik nog steeds, echt super leuk om te doen. Ik heb hierin veel traditionele gezinnen mogen fotograferen, waarbij ik zo ontzettend overeenkomsten heb gezien binnen het gezinsleven. Maar de diversiteit van Nederlandse gezinnen is veel groter. Dit heeft mijn interesse gewekt en gaf mij de inspiratie voor een nieuw project!

 

Waarom ‘Bijzonder Gewoon’ 

Onze gezinssamenstelling, die voor mij, mijn man en kinderen als heel gewoon voelt, wordt door de buitenwereld soms als bijzonder beschouwd.
Ik denk dat er heel veel veel overeenkomsten zijn binnen de diversiteit aan gezinnen die geen traditionele gezinssamenstelling of woonomgeving hebben. En zou het ontzettend mooi vinden om dit vast te leggen en aan jullie te tonen.

Om dit te laten zien wil ik heel graag van diverse gezinnen met jonge kinderen (leeftijd tot 10 jaar) een ‘Life as it is’ reportage maken. Waarbij ik de verschillen en de overeenkomsten op beeld vast kan leggen.

Voor dit project heb ik wel een beetje hulp nodig voor het vinden van ‘Bijzonder Gewone’ gezinnen.

Gezinnen gezocht in omgeving Nijmegen / Arnhem

 • Papa / Papa met kinderen
 • Alleenstaande moeder met kinderen
 • Gezin met minimaal 5 kinderen
 • Een echt meidengezin met minimaal 4 meiden
 • Gezin waar een hulphond aanwezig is
 • Gezin wat oorspronkelijk niet uit Nederland komt
 • Gezin met een gehandicapt kind in een rolstoel
 • Gezin met geadopteerde kind
 • Gezin die op het platteland woont
 • Mama / Mama met kinderen
 • Samengesteld gezin
 • Een echt jongensgezin met minimaal 4 jongens
 • Gezin met ouder(s) in een rolstoel

Mochten jullie niet in de omschrijving van bovengenoemde gezinnen passen maar zijn jullie een uniek gezin, qua samenstelling, qua leefstijl of woonomgeving ? Reageer gerust en ik hoor graag jullie verhaal.

'Life as it is' fotoreportage - Ruth Fotografie

Kosten

Aan de fotoreportage zijn geen kosten verbonden en als gezin ontvangen jullie na de reportage de foto’s (in lage resolutie met watermerk).
Indien jullie foto’s af nemen in hoge resolutie, zonder watermerk dan gaat de volledig opbrengt hiervan naar de twee kindertehuizen in Kenia waar mijn zonen de eerste 1,5 jaar van hun leven gewoond hebben.

Hoe kan je reageren

Ben jij of ken jij iemand die voldoet aan een van mijn gezochte gezinnen zou je graag willen meewerken aan dit project ? Ik hoor het graag van jullie.  Jullie vraag en/of aanmelding mag naar info@ruthfotografie.nl zodat ik contact met jullie op kan nemen en nog wat meer informatie kan geven.

Portfolio

De fotoreportages die ik voor Life as it is – Bijzonder Gewoon heb mogen maken zijn terug te zien in mijn portfolio.

'Life as it is' fotoreportage - Ruth Fotografie
'Life as it is' fotoreportage - Ruth Fotografie
'Life as it is' fotoreportage - Ruth Fotografie
'Life as it is' fotoreportage - Ruth Fotografie
'Life as it is' fotoreportage - Ruth Fotografie
'Life as it is' fotoreportage - Ruth Fotografie