Ruth Fotografie - Bruiloft

Werkwijze bruidsfotografie

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Waarschijnlijk zijn jullie al druk bezig met het organiseren van jullie grote dag en daar hoort uiteraard ook een fotograaf bij. Graag leg ik deze belangrijke dag voor jullie op een verhalende manier vast waarin jullie bij het terugzien van de reportage jezelf volledig zullen herkennen en alle emoties aan de dag weer herbeleven. Wellicht hebben jullie als een kijkje genomen in mijn portfolio en/of contact met met opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Op deze pagina leg ik jullie graag uit welke diensten ik aanbied binnen de bruidsfotografie.

Kennismakingsgesprek

Tijdens het contact dat jullie met me opnemen hoor ik graag wat jullie trouwdatum is, zodat ik voorafgaand aan het plannen van een kennismakingsgesprek ik kan bekijken of de datum nog beschikbaar is. Vervolgens plan ik met jullie een datum voor een kennismakingsgesprek bij mij thuis.

In dit gesprek zullen we onder het genot van een drankje de voorlopige planning en alle andere ideeën voor jullie trouwdag samen doornemen. Ik zal nader uitleg geven over wat ik jullie zal bieden voorafgaand aan de bruiloft, denk daarbij aan de contactmomenten die we na het kennismakingsgesprek zullen hebben. We spreken over de bruiloft zelf, denk hierbij aan het aantal uren fotografie en het op te leveren aantal foto’s en de activiteiten na afloop van jullie bruiloft, denk hierbij aan de oplevering van de foto’s op standaard wijze met een USB-stick in luxe verpakking of aanvullend met een exclusief trouwalbum met jullie mooiste foto’s. Tijdens het kennismakingsgesprek zal ik diverse voorbeeld album tonen zodat jullie een indruk krijgen wat er allemaal mogelijk is op dit gebeid

Aan de hand van jullie keuzes zal ik uitgaande van de tarieven voor een bruidsreportage in combinatie met de tarieven voor een trouwalbum een passende offerte op stellen.

Voorbespreking bruiloft

In de voorbereiding van jullie bruiloft kan ik, indien jullie dit op prijs stellen, altijd advies geven over bruiloft gerelateerde zaken.
Vier weken voorafgaand aan jullie bruiloft stuur ik jullie een uitgebreide vragenlijst toe waarin jullie alle bijzonderheden rondom jullie trouwdag aan kunnen geven, o.a. dagprogramma, contactgegevens ceremoniemeester, speciale wensen waar ik op fotografisch gebied rekening mee moet houden op de bruiloft, enz. Indien jullie het prettig vinden kunnen we aanvullend nog telefonisch contact hebben om zaken verder door te spreken.
In de planning van de dag wil ik adviseren om voor de fotoreportage met het bruidspaar 1,5 uur tijd te reserveren.

Contact met ceremoniemeester

Op jullie bruiloft zal ik zaken die geregeld moeten worden oppakken met jullie ceremoniemeester, zij kunnen mij op de dag zelf ook eenvoudig op de hoogte stellen van bijvoorbeeld voor jullie onverwachte momenten op de dag, die uiterst waardevol zijn om vast te leggen. Zodat ik weet waar ik op welk moment moet zijn.

Tweede fotograaf

Indien jullie kiezen voor een tweede fotograaf op jullie bruiloft dan zal deze tweede fotograaf, naast mij een paar uurtjes tot een groot gedeelte van de bruiloft aanwezig zijn. Met een tweede fotograaf wordt iedere gebeurtenis bij jullie maar ook de mensen die de dag met jullie mee beleven vastgelegd. Doordat we met z’n tweeën zijn kunnen we de belangrijke momenten vast leggen vanuit verschillende invalshoeken hetgeen van toegevoegde waarde is voor de uiteindelijke bruidsreportage.
Ik werk samen met een vaste tweede fotograaf en doordat we veel samen fotograferen zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Op jullie bruiloft

Als fotograaf beweeg ik me gedurende jullie dag onzichtbaar tussen jullie en de gasten en zal steeds op zoek gaan naar de momenten waar ik pure en echte emoties van jullie en jullie gasten vast zal leggen. Ik leg jullie bruiloft op een verhalende en documenterende wijze vast, waarbij ik tevens oog heb voor de details. Geposeerd foto’s maken zal ik dan ook, op de bruidsreportage na, tot een minimum beperken.

Unplugged bruiloft

In het digitale tijdperk waar wij ons in begeven heeft iedereen de beschikking over een telefoon met foto en video functie. Met mij als jullie fotograaf worden al jullie belangrijke momenten vastgelegd, daarom zou ik willen adviseren om dit ook aan jullie gasten te laten weten zodat iedereen optimaal kan genieten van de dag en jullie als bruidspaar en niet verscholen gaat achter zijn telefoon en ik alleen maar telefoons fotografeer in plaats van gasten.
De eerste preview van foto’s van jullie als bruidspaar ontvangen jullie namelijk al de dag na de bruiloft en binnen drie weken ontvangen jullie de volledige reportage en kunnen jullie die via een online galerij ook delen met familie en vrienden.

Trouwalbum

Indien jullie kiezen voor trouwalbum dan zal ik bij de oplevering van de bruidsreportage ook de digitale opzet voor het trouwalbum aan jullie presenteren. Het is vervolgens mogelijk om eenmalig wijzigingen aan te geven voor wisselen en/of aanvullen van foto’s. Daarna zal het album voor jullie besteld worden. Het handgemaakte trouwalbum wordt vervolgens uiterlijk vier weken na bestelling geleverd.