Werkwijze fotoshoots

Voorafgaand aan de fotoshoot:
Per e-mail of telefonisch bespreken we altijd wat jullie wensen zijn voor de gekozen fotoshoot. Indien jullie besluiten een shoot bij mij te boeken dan plannen we een datum, tijdstip en locatie. Wanneer dit vast ligt ontvangen jullie van mij een factuur voor de betreffende fotoshoot.  Zodra deze voldaan is, wordt de boeking definitief en ontvangen jullie van mij aanvullende informatie over de fotoshoot, kledingtips en een korte uitleg van mijn manier van werken.

Tijdens de fotoshoot:
Op de afgesproken dag, tijdstip en locatie treffen we elkaar en tijdens een fotoshoot zorg ik ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt, waardoor er een ontspannen en natuurlijke sfeer ontstaat en iedereen lol en plezier heeft. Dit is duidelijk terug te zien is in het eindresultaat waarbij je jezelf en/of gezin echt zal herkennen.
Een foto ontstaat namelijk niet in de camera, maar aan beide zijden ervan.

Na de fotoshoot:
Binnen 2 dagen na de fotosessie staan er enkele foto’s, voorzien van het logo van Ruth Fotografie, op mijn Facebookpagina en/of zijn toegevoegd aan mijn portfolio. Op Facebook is mogelijk deze foto’s te liken en delen. Het is echter niet toegestaan om de foto’s bij te snijden of te bewerken.
Uiterlijk een week na de fotosessie ontvang je de link van jullie online fotogalerij waar al de geselecteerde en bewerkte foto’s van de fotoshoot in staan. Deze foto’s zijn in lage resolutie en met watermerk van Ruth Fotografie. Zora jullie hieruit je keuze aan mij hebben doorgegeven ontvangen jullie de foto’s in hoge resolutie zonder watermerk per download link.
Interesse in een fotosessie? Neem dan via e-mail of telefonisch contact met me op.

Het meest belangrijke advies is: Draag kleding waar je jezelf prettig in voelt!

Wanneer je met meerdere mensen op de foto gaat, is het daarnaast wenselijk om rekening met elkaar te houden wat kledingkleuren betreft, zodat iedereen even veel aandacht krijgt bij het terugzien van de foto.

Zorg ervoor dat jullie niet meer dan drie verschillende kleuren dragen en dat deze met elkaar overeenkomen.

Jullie kunnen bijvoorbeeld allemaal witte bovenkleding en een jeans of allemaal zachte tinten dragen. Indien er namelijk een persoon is die volledig in het zwart gekleed is of een kledingstuk draagt met een drukke print dan zal deze persoon (mits het gewenst is) in de foto alle aandacht naar zich toe trekken.

Om harmonie te krijgen is het daarom gewenst om drukke printen en grote teksten op kledingstukken te beperken. Ga liever voor een neutrale look met rustige kleuren, hetgeen vervolgens natuurlijke en rustige foto’s zal creëren.

Naast afstemming van de kleuren is het tevens van belang om met elkaar af te spreken welke seizoenstijl jullie gaan hanteren, zodat in dezelfde foto niet iemand met een t‑shirt en een ander met een dikke trui gefotografeerd wordt.

Kortom, stem je te dragen kleding voorafgaand aan de fotoreportage op de volgende onderdelen met elkaar af:
– Eenduidigheid in kleuren
– Lente-, zomer-, herfst- of winterstijl

Bij het fotograferen op locatie, behalve bij een fotoreportage bij jullie thuis, is het lastig om te wisselen van kleding. Om toch in de gelegenheid te zijn om tijdens een fotoreportage te variëren met kleding kan je gebruik maken van meerdere lagen en een jasje of blouse over je T-shirt dragen, zodat je deze kleding makkelijk uit kan trekken en in een handomdraai een andere stijl kan creëren.

Ondanks dat wanneer de zon schijnt het over het algemeen aangenamer is om foto’s te maken, zal ik tijdens een fotoshoot ervoor proberen te zorgen dat er geen direct zonlicht op je gezicht valt. Ik kies daarom meestal voor een plek in de schaduw of een positie waarbij je met je rug naar het zonlicht toe staat. Daarom gaat een fotoreportage bij bewolkt, koud of grijs weer gewoon door.
Indien het heel hard regent of stormt wordt de fotoshoot in overleg verzet naar een binnen locatie.

Met een fotoreportage van 1 uur ben ik in na afloop nog zeker 2 uur bezig met het selecteren en vervolgens het bewerken van de foto’s en tevens de bijkomende administratieve handelingen.
De kosten hiervoor zijn opgenomen in de vastgestelde tarieven van de verschillende pakketten.

Alle foto’s die ik tijdens fotoreportages maak wil ik graag gebruiken voor mijn portfolio op www.RuthFotografie.nl. Indien je hier bezwaar tegen hebt, laat me dit dan voorafgaand aan van de fotoreportage weten.